Scelta is Italiaans voor keuze en verwoordt perfect onze filosofie. Mobiliteit draait om keuzes maken. Waar ga ik heen? Hoe ga ik erheen? Wanneer ga ik erheen? Met wie ga ik erheen? Welke route kies ik? Elk van deze fasen in het keuzeproces biedt mogelijkheden om in te grijpen. Dit kan door goede alternatieven te bieden, evenwaardige keuzemogelijkheden.

Katrien Backx Licentiaat bedrijfseconomische wetenschappen/Verkeerskundige

Katrien Backx is licentiaat Bedrijfseconomische Wetenschappen (UGent) en volgde opleiding aan de Hogeschool Verkeerskunde in Diepenbeek. Sedert 2000 werkt ze in de mobiliteitswereld. Eerst op de mobiliteitsdienst van de provincie Limburg waar ze o.a. meewerkte aan het uitwerken van het functioneel fietsroutenetwerk, gemeentelijke mobiliteitsplannen opvolgde en schoolvervoerplannen opstelde. Van 2003 tot 2014 werkte ze bij een studiebureau waar ze mee aan de basis lag van de oprichting van Mobidesk Limburg. Ze heeft ook voor tal van bedrijven (o.a. provinciebestuur Antwerpen, OCMW Leuven, Janssen Pharmaceutica, Ethias) bedrijfsvervoerplannen, bereikbaarheidsinformatie en mobiscans opgemaakt. Ze werkte ook mee aan Europese projecten (o.a. EcoMobility Shift en Cyclelogistics Ahead). Daarna heeft ze iets meer dan 2 jaar als projectmanager bij het Vlaams Instituut voor Mobiliteit gewerkt. Hier coördineerde ze projecten rond elektrische fietsen voor woon-werkverkeer, mobiliteitsbudget en filemijden bij het winkelen. Ze startte ook het project Lean & Green Personal Mobility op dat bedrijven begeleidt bij het verminderen van de CO2-uitstoot voor personenmobiliteit.

Bart Busschaert Mobility expert en zaakvoerder

Bart Busschaert begon zijn carriere in de mobiliteit begin jaren 2000 waar hij meewerkte aan de lancering van autodelen in België. In 2007 zette hij de stap naar een studiebureau waar hij als mobiliteitsexpert meewerkte aan diverse projecten. Zo coördineerde hij onder andere de minder hinderwerking bij wegenwerken, werkte als mobiliteitscoördinator voor Tomorrowland, Rock Werchter en andere grote evenementen en gaf advies aan tal van kleine en grote festivals, evenementenlocaties, meetinglocaties, toeristische attracties,… 

Na meer dan 10 jaar in de mobiliteitssector startte Bart Busschaert Scelta Mobility. Als zaakvoerder werkte hij aan tal van mobiliteitsprojecten in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij betrokken bij diverse opleidingen over verkeer en mobiliteit voor zeer uiteenlopende doelgroepen van asielzoekers over vakbonden tot studenten event management en professionals uit de mobiliteitswereld.

Michiel De Meyere Master in de geografie

Michiel De Meyere behaalde in 2014 zijn Master in de Geografie aan de Universiteit van Gent. Na zijn studies werkte hij als doctoraatsstudent in transporteconomie aan de Universiteit van Antwerpen. Hier werkte hij mee aan het Vlaams project ‘Stedelijke logistiek en mobiliteit’ waarin hij het pendelgedrag van de Belg analyseerde. 

Begin 2016 begon Michiel bij Scelta Mobility aan een nieuwe uitdaging waar hij zijn kennis en ervaring in de transporteconomie kan benutten bij het zoeken naar diverse mobiliteitsoplossingen.

Ine De Schutter Master in de mobiliteitswetenschappen

Na het behalen van een bachelordiploma Facilitair Management aan de KaHo Sint-Lieven, studeerde Ine verder aan de Universiteit Hasselt. Daar behaalde ze een masterdiploma in de Mobiliteitswetenschappen met als afstudeerrichting mobiliteitsmanagement. Voor haar masterproef deed Ine onderzoek naar het verplaatsingsgedrag van personen met een beperking.

Tijdens een eerste werkervaring bij studiebureau Vectris deed ze ervaring op met het opmaken van mobiscans, MOBERS, bewegwijzeringsplannen, verkeerslichtenregelingen en dynamische verkeersmodellen.

Ine combineert haar theoretische basis met een uitgesproken hands-on aanpak. Bij Scelta Mobility werkte ze mee aan tal van projecten en evenementen. Ze werkte aan het mobiliteitsplan voor de Tour de France start in Antwerpen, het concert van One Direction in het Koning Boudewijnstadion en de Color Run te Hemiksem. Verder werkte ze aan het bewegwijzeringsplan voor Imec in Leuven en een mobiliteitsplan voor het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Ward Ronse Master in de geografie / Master in stedenbouw en ruimtelijke planning

Ward Ronse behaalde een Master in de Geografie. Hij vervolgde zijn studies met een Master in Stedenbouw en Ruimtelijke Planning en combineerde dit met een job als wetenschappelijk medewerker bij de Afdeling Mobiliteit en Ruimtelijke Planning van de Universiteit Gent. Deze achtergrond geeft hem een brede basis om voor diverse mobiliteitssituaties een oplossing op maat te vinden. 

Sinds 2014 werkt Ward voor Scelta Mobility. Hij werkte mee aan het opstellen van mobiliteitsplannen voor en het coördineren van evenementen als Rock Werchter, Tomorrowland, Interieur, Graspop Metal Meeting, Antwerp 10 Miles & Marathon, etc. Verder werkte hij o.a. aan een mobiliteitsstudie voor Antwerp Expo, Plopsaland De Panne, Brussels Expo en andere publiekslocaties. Daarnaast verdiept hij zich in verplaatsingen naar winkelcentra. Zo werkte hij in 2015 mee aan een studie over de mobiliteitseffecten van shoppingcentra in de Brusselse omgeving.

Frederik Vervaecke Licentiaat in de natuurkunde/ Doctor in de wetenschappen

Frederik Vervaecke behaalde zijn doctoraat in de wetenschappen in 2005 aan de KULeuven. Van 2005 tot 2008 werkte hij als onderzoeker aan het “Onderzoekscentrum voor de Wegenbouw” in Sterrebeek. In 2009 vervolgde hij zijn carrière bij Bekaert respectievelijk als projectmanager, teamleader new business development en ten slotte als product en process development manager. 

Sinds 2008 werkt Frederik als freelancemedewerker mee aan diverse mobiliteitsprojecten als Rock Werchter, Tomorrowland, Interieur, The Tall Ships Races,…  Begin 2013 stond Frederik als vennoot mee aan de wieg van Scelta Mobility en bleef hij achter de schermen meewerken aan tal van projecten. Vanuit zijn vorige werkervaringen brengt hij een sterke achtergrond in project en people management met zich mee. 

Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Scelta Mobility blijft groeien en is op zoek naar ervaren mobiliteitsexperts om ons team te versterken. Heb je al enkele jaren ervaring in de mobiliteitswereld op de teller? En hebben mobiliteitsstudies, mobers, mobiliteitsplannen, parkeerstudies e.a. opdrachten geen geheimen meer voor jou? Dan heb je alvast de juiste basis voor deze job. Meer informatie kan je hier vinden.