Recreatie blijft belangrijkste verplaatsingsmotief

ArtikelsIn tegenstelling tot wat we intuïtief denken is woon- werkverkeer niet het belangrijkste verplaatsingsmotief. De meeste verplaatsingen maken we in onze vrije tijd. We leggen in onze vrije tijd ook de grootste afstand af. Woon-werkverkeer krijgt wel de meeste aandacht en middelen. Die verplaatsingen gebeuren sterk geconcentreerd, wat het makkelijker maakt om het vervoersaanbod daarop af te stemmen. Recreatief verkeer vraagt een flexibelere en meer creatieve aanpak. We geven alvast een aantal richtlijnen.
08-Jul-2020

Mobiliteitsuitdagingen in het post-covid tijdperk

NieuwsLege straten en snelwegen, voetgangers die de straat inpalmen, fietsers die elkaar verdringen op een veel te smal fietspad... De lockdown die we de voorbije maanden meemaakten in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) had merkwaardige effecten op onze mobiliteit. De wereld kwam tot stilstand. Maar wat na de lockdown? Wordt het dan weer business as usual? We geven alvast een aantal aanzetten voor een nieuwe mobiliteitsaanpak na de crisis.
11-May-2020

Navigatietools: onmisbare bondgenoten

ArtikelsNavigatietools behoren tot de basisuitrusting voor wie zich op weg begeeft. U kunt uw aandacht op de weg houden en u wordt - meestal - feilloos naar uw bestemming geleid. Maar ook om naar het werk te rijden of om bij familie op bezoek te gaan, gebruiken we steeds vaker navigatietools. Ze helpen om files, wegafsluitingen en andere onvoorziene omstandigheden te omzeilen. Navigatietools bepalen het verplaatsingsgedrag van uw bezoekers. We geven u 5 tips om ze optimaal te gebruiken.
11-May-2020

Dorpspunten: winkelen, diensten en ontmoeten in de buurt

ArtikelsHet dorpscafé, de slager, de bakker, de kruidenier, de krantenwinkel,… tot zowat tien jaren geleden had je het allemaal 'onder de kerktoren', dichtbij. Stilaan zijn heel wat voorzieningen echter uit de dorpen verdwenen. Een buurtpunt combineert verschillende diensten en producten onder één dak en binnen één onderneming en biedt zo een geïntegreerde oplossing voor de toenemende auto-afhankelijkheid van plattelandsbewoners. Scelta Mobility werkte mee aan twee workshops over buurtpunten. Lees hier het verslag.
29-Mar-2019

Mobiliteitsstudies bij bouwprojecten

ArtikelsEen nieuwe supermarkt, een nieuw bedrijfsgebouw of een nieuw hotel,… het zijn maar enkele voorbeelden van bouwprojecten met een mogelijke impact op het verkeer en de mobiliteit eromheen. Nieuwe ontwikkelingen brengen vaak ook nieuwe verkeersstromen op gang. Daarom wordt voor een aantal projecten een MOBER (MOBiliteitsplan EffectenRapport) of een mobiliteitstoets gevraagd. Scelta Mobility werkt vaak mee aan zeer diverse mobiliteitsstudies, van woonwijken tot bedrijven of hotels.
08-Feb-2017

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.