Inwoners op de fiets krijgen en houden vraagt niet enkel fietsroutes en -paden. Ook een aantal ondersteunende maatregelen kunnen het fietscomfort aanzienlijk verhogen. Kwalitatieve fietsenstallingen, bewegwijzering voor fietsers en voorzien in de basisbehoeften voor een goede fiets zoals herstelautomaten of openbare fietspompen kunnen fietsers ondersteunen en het fietsgebruik in de gemeente doen toenemen. 

De Fietsambassade tilt de dienstverlening voor fietsers in Gent naar een hoger niveau en pakt uit met een netwerk aan openbare fietspompen in de stad. Als fietser in Gent heb je binnen een straal van 1 km altijd een openbare fietspomp ter beschikking. Want fietsen met banden op de juiste spanning is nog leuker en gaat vlotter. 

Scelta Mobility ging samen met de Fietsambassade op zoek naar de juiste aanpak. Aan de hand van binnen- en buitenlandse voorbeelden gingen we op zoek naar het juiste model en de technische vereisten voor plaatsing op de openbare weg. We zochten naar geschikte locaties en werkten een strategie uit voor de uitbouw van een netwerk van fietsvoorzieningen in de stad.  

Met de in gebruik name van zes nieuwe pompen kunnen fietsers in Gent nu al op elf locaties terecht voor gratis lucht. De Fietsambassade wil het netwerk van fietsvoorzieningen in de toekomst uitbreiden met nog meer pompen op belangrijke fietsassen, ook in de deelgemeenten.

De overzichtskaart vind je hier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.