Van 20 tot 22 mei 2015 vond in Utrecht de jaarlijkse hoogmis voor mobiliteitsmanagement plaats: European Conference on Mobility Management (ECOMM). Met het thema 'Moving People’ werd gefocust op de rol van de gebruiker in mobiliteitsmanagement. Ook Scelta Mobility was van de partij. Niet alleen om frisse ideeën te verzamelen, maar ook om zelf te presenteren.

In de sessie 'Events and construction works as opportunities' stelden we de resultaten voor van de Rode Duivels-wedstrijden in het Koning Boudewijnstadion. De opmerkelijke verschuiving van auto naar openbaar vervoer en autocar onder de supporters is een sterk voorbeeld van hoe bezoekers van evenementen hun verplaatsingsgedrag aanpassen. Dankzij uitgebreide communicatie en goede samenwerking tussen alle mobiliteitspartners werd tijdens de wedstrijd België-Wales een daling van 38% in het autogebruik vastgesteld. Na de presentatie (die u hier kunt bekijken) leverde de discussie verschillende interessante denkpistes en ideeën op over hoe de verandering van het verplaatsingsgedrag in stand kan gehouden worden. Zo zijn continuïteit en duidelijkheid van de maatregelen belangrijk, wil men voor een definitieve omwenteling in het verplaatsingsgedrag zorgen.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.