Scelta is Italiaans voor keuze en verwoordt perfect onze filosofie. Mobiliteit draait om keuzes maken. Waar ga ik heen? Hoe ga ik erheen? Wanneer ga ik erheen? Met wie ga ik erheen? Welke route kies ik? Elk van deze fasen in het keuzeproces biedt mogelijkheden om in te grijpen in het verplaatsingsgedrag.

Scelta Mobility is een mobiliteitsbureau met een brede waaier aan diensten voor bedrijven, overheden en recreatieve bestemmingen. Ons team bestaat uit een groep deskundigen met een diverse achtergrond en een rijke ervaring. Door de diversiteit in het team kunnen we een multidisciplinaire aanpak bieden en hebben we een brede kijk op mobiliteit. Het geëngageerde en dynamische team staat voor een gedreven inzet en een grote betrokkenheid bij elk van onze projecten. We gaan voor een persoonlijke aanpak en nemen u graag de zorgen om de mobiliteit van uw werknemers, bezoekers, inwoners... uit handen.

Katrien Backx (licentiaat bedrijfseconomische wetenschappen/verkeerskundige)

Katrien behaalde een diploma als licentiaat in de bedrijfseconomische wetenschappen (UGent) en heeft ook de opleiding verkeerskunde gevolgd aan de Hogeschool voor Verkeerskunde in Diepenbeek. Van 2000 tot 2003 werkte ze op de mobiliteitsdienst van de provincie Limburg waar ze o.a. meewerkte aan het uitwerken van het functioneel fietsroutenetwerk, gemeentelijke mobiliteitsplannen opvolgde en schoolvervoerplannen opstelde. 

Van 2003 tot 2014 werkte ze bij studiebureau Traject waar ze mee aan de basis lag van Mobidesk Limburg. Daarnaast heeft zij tal van bedrijven (o.a. provinciebestuur Antwerpen, OCMW Leuven, Janssen Pharmaceutica, Ethias, …) begeleid bij de opmaak van bedrijfsvervoerplannen, bereikbaarheidsinformatie, persoonlijk reisadvies en mobiscans. Ze werkte ook mee aan Europese projecten, waaronder EcoMobility Shift en Cyclelogistics Ahead. Daarna heeft ze iets meer dan 2 jaar als projectmanager bij het Vlaams Instituut voor Mobiliteit gewerkt. Hier coördineerde ze o.a. de projecten “Elmo@work” en ”Intelligent Mobiliteitsbudget”. Ze startte ook het project Lean & Green Personal Mobility op dat bedrijven begeleidt bij het verminderen van de CO2-uitstoot voor personenmobiliteit. 

Bij Scelta Mobility is Katrien samen met Bart Busschaert het vaste aanspreekpunt voor bedrijfsmobiliteit. Ze werkt ook mee aan mobiliteitsplannen voor recreatieve bestemmingen, aan gemeentelijke mobiliteitsprojecten, aan Mobers en andere verkeerskundige opdrachten en studies.

Neem contact op met Katrien.

Bart Busschaert (mobility expert/zaakvoerder)

Bart kreeg eind jaren 90 voor het eerst mobiliteit in zijn takenpakket als verantwoordelijke voor de collectieve sociale voorzieningen op een hogeschool. Van 2002 tot 2007 werkte Bart als projectmanager autodelen voor Taxistop. Autodelen stond in België toen nog in de kinderschoenen. 

Van 2007 tot 2012 werkte hij in een studiebureau als mobiliteitsexpert. Hij coördineerde o.a. de minder hinderwerking bij wegenwerken. Hij was betrokken bij het opmaken van mobiliteitsplannen en –acties voor bedrijven en bedrijventerreinen zoals de FOD Justitie in Brussel of GlaxoSmithKline in Waver en tal van andere bedrijven en bedrijvenzones. Daarnaast specialiseerde hij zich in recreatief verkeer, een tot dan toe grotendeels onontgonnen terrein. 

Sinds 2013 is hij zaakvoerder van Scelta Mobility. Scelta Mobility kende een snelle organische groei door een duidelijke profilering en een vernieuwende aanpak. Daarnaast was en is Bart Busschaert als mobiliteitsexpert betrokken bij opleidingen over verkeer en mobiliteit voor zeer diverse doelgroepen van asielzoekers over vakbonden tot professionals uit de mobiliteitswereld en studieopdrachten voor Toerisme Vlaanderen, steden en gemeenten en diverse overheden. Hij publiceert regelmatig artikels in de Verkeersspecialist (Kluwer) en hij is als bestuurder verbonden aan Fiets&Werk vzw.

Neem contact op met Bart.

Michiel De Meyere (master in de geografie)

Michiel De Meyere behaalde in 2014 zijn Master in de Geografie aan de Universiteit van Gent. Tijdens deze opleiding werd hij gebeten door mobiliteit. Hij begon na zijn studies te werken als doctoraatsstudent in transporteconomie aan de Universiteit van Antwerpen. Hier werkte hij mee aan het Vlaams project ‘Stedelijke logistiek en mobiliteit’ waarin hij het pendelgedrag van de Belg analyseerde. Naar aanleiding van dit onderzoek specialiseerde hij zich verder in de mobiliteitsproblematiek. 

Michiel werkt sinds begin 2016 bij Scelta Mobility waar hij meewerkte aan een grote variatie in mobiliteitsprojecten. Binnen Scelta Mobility is Michiel de specialist in cartografie en GIS-toepassingen. Georgrafische analyses, de opmaak van kaarten, contacten met Waze en Google zijn zijn domein.

Neem contact op met Michiel.

Nicolas Dewulf (master in de geografie/master in de politieke wetenschappen)

Nicolas Dewulf behaalde in 2012 een Master in de Geografie aan de UGent. Daarop behaalde hij in 2014 een Master in de Politieke Wetenschappen. Na zijn studies werkte hij een jaar als doctoraatsonderzoeker in de geografie en de ruimtelijke planning aan de UGent en de Vrije Universiteit Brussel. Hij onderzocht de relatie tussen wonen en werken in de Brusselse metropolitane regio.

In 2016 was Nicolas een jaar werkzaam als studiemedewerker mobiliteit en ruimtelijke ordening bij de studiedienst van Groen, waar hij verantwoordelijk was voor dossiers rond onder meer verkeersveiligheid en de toekomst van de Brusselse Ring. Hij combineerde dit met het geven van workshops rond klimaatverandering en mobiliteit in de derde graad van Vlaamse middelbare scholen. Van 2017 tot begin 2018 ten slotte, was Nicolas actief bij studiebureau MINT. Hier stelde hij diverse mobiliteitstoetsen en MOBER’s op voor particuliere en bedrijfsontwikkelingen in heel Vlaanderen. 

In april 2018 begon Nicolas bij Scelta Mobility aan een nieuwe uitdaging. Hij put hierbij kennis en ervaring uit zowel academische, politieke als bedrijfsachtergrond, in functie van het zoeken naar diverse mobiliteitsoplossingen.

Neem contact op met Nicolas.

Ward Ronse (master in de geografie/master in stedenbouw en ruimtelijke planning)

Ward behaalde een Master in de Geografie. Hij vervolgde zijn studies met een Master in Stedenbouw en Ruimtelijke Planning en combineerde dit met een job als wetenschappelijk medewerker bij de Afdeling Mobiliteit en Ruimtelijke Planning van de Universiteit Gent. 

Ward werkt sinds 2014 bij Scelta Mobility mee aan diverse mobiliteitsstudies. Hij werkte aan meerdere studies over de mobiliteitseffecten van shoppingcentra. Hij stelde mobiliteitsplannen op voor onder andere Plopsaland De Panne, KRC Genk, Flanders Expo en Gemeente Boom. Inhoudelijk legt Ward vooral de klemtoon op ruimtelijke projecten en fietsprojecten. 

Neem contact op met Ward.

Toon Verheyden

Toon Verheyden (master in de politieke wetenschappen/master in de algemene economie)

Toon behaalde in 2015 een master in de politieke wetenschappen aan de UGent. In 2018 behaalde hij een master in de algemene economie. Bij Scelta Mobility heeft Toon al een lange staat van dienst. Sinds 2013 werkt hij als student mee aan tal van projecten en breidden zijn verantwoordelijkheden en engagement stelselmatig uit. Na een studentenjob in de zomer van 2018 maakt Toon sinds oktober 2018 deel uit van het team van Scelta Mobility. 

Neem contact op met Toon.

Frederik Vervaecke (licentiaat in de natuurkunde/doctor in de wetenschappen)

Frederik Vervaecke behaalde zijn doctoraat in de wetenschappen in 2005 aan de KULeuven. Van 2005 tot 2008 werkte hij als onderzoeker aan het “Onderzoekscentrum voor de Wegenbouw” in Sterrebeek. In 2009 vervolgde hij zijn carrière bij Bekaert respectievelijk als projectmanager, teamleader new business development, als product en process development manager en market manager road reinforcement.

Sinds 2008 werkt Frederik als freelancemedewerker mee aan diverse mobiliteitsprojecten. Frederik stond als vennoot mee aan de wieg van Scelta Mobility als zakelijk partner. Frederik werkt, voornamelijk achter de schermen, mee aan tal van mobiliteitsprojecten.  

Frederik heeft een sterke achtergrond in projectmanagement. In zijn functie als verantwoordelijke voor de groep “New business development” vulde hij zijn projectkennis aan met een gedegen kennis van het opstellen en evalueren van businessmodellen en marktstrategieën. Deze kennis kon hij verder verfijnen als markt manager.  Naast de harde managementkant heeft hij ook ervaring met personeelsmanagement zowel vanuit zijn functies bij het OCW als bij Bekaert. 

Neem contact op met Frederik.

Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Scelta Mobility is een sterk groeiend mobiliteitsbedrijf. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's. Op onze vacaturepagina vind je een overzicht van onze actuele vacatures. Niet gevonden wat je zocht, maar toch interesse om bij ons te komen werken? Aarzel dan niet om Bart Busschaert te contacteren om de mogelijkheden te bespreken.