Uitkijken naar 2024

NieuwsWe zijn nog volop in de weer. De laatste loodjes voor de kerstvakantie start. Nog een aantal studies en winterfeesten die onze aandacht vragen voor de kurken knallen. Maar dit jaar willen we er op tijd bij zijn. We blikken kritisch terug, maar we kijken vooral vooruit. En dat laatste doen we met heel veel goesting. 2024 kondigt zich aan als een veelbelovend jaar met heel wat opdrachten voor nieuwe en voor vertrouwde klanten. We kijken uit naar nieuwe collega's en we blijven innoveren en veranderen. Maar we blijven onze beproefde werkwijze trouw: mobiliteitspartner van studie/plan tot evaluatie. Een prettig eindejaar en alvast een gelukkig 2024!
11-Dec-2023

Team driedaagse 2023

NieuwsVan dinsdag 19 tot en met donderdag 21 oktober trokken we met het hele team van Scelta Mobility op driedaagse naar de Westhoek. Hoe groter het team wordt, hoe belangrijker het wordt om af en toe wat afstand te nemen, tijd te maken voor uitwisseling, verdieping en uiteraard ook voor ontspanning samen. Op dag 1 lag de klemtoon op het team, dag twee reserveerden we om onze projectaanpak kritisch te bekijken en op dag 3 hadden we het over Scelta Mobility als bedrijf. Het werden drie boeiende en goed gevulde dagen. Uitkijken naar de bestemming voor 2024!
25-Oct-2023

Bezoek ons op Festivak 2023

NieuwsScelta Mobility zet zijn aanbod voor evenementen en recreatieve bestemmingen in de kijker tijdens Festivak op 22 en 23 november 2023 in de Nekkerhal in Mechelen. Festivak is de vakbeurs voor grootschalige evenementen. Meer dan 250 exposanten stellen hun aanbod voor en het is het ideale moment om te netwerken met professionals uit de evenementenbranche. Voor evenementen hebben we een specifiek dienstenaanbod gecreëerd. Scelta Mobility is de mobiliteitspartner van tal van evenementen in binnen- en buitenland en dé referentie voor evenementenmobiliteit.
16-Nov-2023

Niet alles haalt het nieuws.

ProjectenScelta Mobility liep in de kijker, ook letterlijk. Een aantal van onze projecten haalden de voorbije weken het nieuws in binnen- en buitenland. Zo was Scelta Mobility de mobiliteitspartner van de Antwerp 10 Miles en de North Sea Summit in Oostende. Maar wat voor ons minstens even belangrijk was, zijn de opleidingen en workshops die we gaven aan studenten, politie, medewerkers van steden en gemeenten en uit de culturele sector. We reisden het land rond en boden programma’s op maat aan. Omdat mobiliteit nu eenmaal belangrijk is en kennis delen in ons DNA zit.
28-Apr-2023

Vacature

NieuwsScelta Mobility blijft groeien. En om verder te kunnen groeien hebben we de juiste mensen nodig. We zoeken een mobiliteitsexpert wegenwerken om aan de slag te gaan als bereikbaarheidsadviseur, om minder hindermaatregelen uit te werken en op te treden als aanspreekpunt voor bewoners, handelaars en andere omliggende bestemmingen... Een boeiende job met heel wat afwisseling: werfvergaderingen, informarkt, terreinbezoeken, mobiliteitsanalyses... Heb je minstens 2 jaar ervaring in een gelijkaardige job en wil je deel uitmaken van ons team? Lees dan zeker verder.
18-May-2023

Ruimte voor voetganger en fietser

ProjectenIn Pelt gaan we samen met de inwoners op zoek naar meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De inwoners geven input over knelpunten, belangrijke trajecten, of gevaarlijke situaties. Op basis van die input formuleert Scelta Mobility een aantal voorstellen tot verbetering. Tijdens een co-creatiesessie worden die afgetoetst met de inwoners en kunnen zij wijzigingen aanbrengen of nieuwe voorstellen formuleren. De resutlaten van die sessies worden in het voorjaar van 2023 in een proefopstelling uitgetest. Meer info over het projectverloop leest u in dit artikel.
22-Nov-2022

MOBER of Mobiliteitstoets of...?

ProjectenBij bouwprojecten is een mobilitetsstudie vaak noodzakelijk of verplicht. De mobiliteitsstudie brengt de impact van de nieuwe ontwikkeling op de omgeving in kaart. Het gaat daarbij om nieuwe vestigingen van bedrijven, kantoren, maar ook om nieuwe woongebieden. Voor grotere projecten gebeurt dat in de vorm van een MER (milieu-effectenrapport) of een MOBER (mobiliteitseffectenrapport), maar ook voor kleinere ontwikkelingen is een toetsing van de mobiliteitseffecten (mobiliteitstoets) vaak aangewezen. De spelregels liggen vast. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje.
25-Oct-2022

Evenementen als mobiliteitslabo

ProjectenEvenementen vormen een ideale omgeving om mobiliteitsmaatregelen uit te testen. Beperkt in tijdsduur en duidelijk omlijnd vormen ze een bron van data. Zo was het ook weer met De Warmste Week, een evenement met dagelijks meer dan 10.000 bezoekers in het stadscentrum van Hasselt. Op basis van de mobiliteitsdata van de vorige edities stelden we samen met de mobiliteitsdienst van de stad een maatregelenset op en werd er een communicatiecampagne gelanceerd. Door het succes van die aanpak, gaat de stad Hasselt na of een aantal maatregelen, waaronder de park & ride aan de ring, permanent kunnen ingevoerd worden.
24-Dec-2022

Een nieuw jaar

NieuwsHet mocht weer. Het kon weer. En we hebben ervan genoten in 2022! Na twee jaren zonder evenementen, was het dit jaar alle hens aan dek. Niet dat we in tussentijd stilgezeten hebben. We waren aan het werk in Pelt, Oostende, Gent, Brussel, Roosdaal, Wevelgem, Boom en in tal van andere steden en gemeenten. Ook heel wat bedrijven deden een beroep op onze diensten voor en bedrijfsvervoerplan, en mobiliteitsstudie of andere oplossingen. We sloten het jaar af met een uitgebreid team (welkom Wout en Nicholas!) en we hebben grootse plannen voor 2023. Lees hier alvast meer over onze plannen.
30-Dec-2022

Open Bedrijvendag

NieuwsOp zondag 2 oktober nodigen we u uit op de Open Bedrijvendag bij de Blindengeleidehondenschool in Genk. Een blindengeleidehond kan voor iemand met een visuele handicap een wereld van verschil maken. Maar voor het zover is, doorlopen zowel de hond als het toekomstige baasje een maandenlang opleidingstraject. Hoe een pup geselecteerd wordt, welke opleiding hij krijgt en wat je als baasje moet weten en kennen, kan je zelf zien en meemaken. Maak kennis met de puppyklassen, leg een parcours af met een robothond, kom blindengeleidehonden aan het werk zien en kennismaken met hun baasjes.
28-Sep-2022

Herfstvaccinaties COVID-19

ProjectenOp maandag 12 september startte er opnieuw een vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Als mobiliteitsbureau was en is Scelta Mobility betrokken bij de organisatie van verschillende vaccinatiecentra. Een vlotte aan- en afvoer van bezoekers is immers cruciaal om de vaccinatiecampagne op volle toeren te laten draaien. Voor deze campagne kunnen we putten uit heel wat data die we verzamelden tijdens eerdere campagnes. Daaruit konden we een aantal interessante conclusies trekken die ook voor andere bestemmingen van belang kunnen zijn.
12-Sep-2022

Week van de Mobiliteit

NieuwsElke job, elke gebeurtenis, elke groepering heeft ondertussen wel zijn eigen dag. Van Dag van de Jeugdbeweging tot Dag van de Zorg of Dag van de Landbouw. Mobiliteit heeft geen eigen dag. Mobiliteit krijgt jaarlijks een hele week. Het gaat dan ook over een thema waar iedereen mee te maken heeft: je verplaatsen. De Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot 22 september 2022 in heel Europa. Het is het ideale moment om stil te staan bij onze verplaatsingen of om meer duurzame verplaatsingswijzen uit te testen. Wij doen alvast mee. Samen #goedopweg!
15-Sep-2022

Rammstein in Oostende

ProjectenOp 3 en 4 augustus 2022 kwam Rammstein naar Oostende. Het was meteen (ook letterlijk) de vuurdoop voor de nieuwe eventlocatie: Park De Nieuwe Koers. Een locatie op wandelafstand van het strand, prachtig zomerweer en een band die heel wat metalfans op de been brengt, vormden het canvas voor twee fantastische concerten (volgens de recensenten). Een concert naast de luchthaven, tussen een woonwijk en winkelcluster en tijdens een topzomer aan de kust was geen sinecure. Maar niet alleen het concert werd een succes, ook de mobiliteitsaanpak was geslaagd.
06-Aug-2022

Vacature

NieuwsAls kennisbedrijf zit onze sterkte in ons team: de mensen met wie we samenwerken en de manier waarop we samenwerken. De diversiteit in ons team is niet alleen voor ons een meerwaarde, maar ook voor onze projecten. Om als bedrijf te kunnen groeien, bouwen we verder aan een sterk team. Ben je gebeten door mobiliteit en wil je met je collega’s op zoek naar oplossingen die werken voor onze klanten? Ga dan zeker eens door onze vacature en neem contact met ons op. Ook als je (nu) niet op zoek bent naar een job, maken we graag tijd om even kennis te maken.
02-Sep-2022

Brainstormen op het water

NieuwsNa een lange winter collectief telewerken konden we eindelijk opnieuw met het ganse team samenkomen voor een teamdag. Noah, een voormalig vrachtschip aan de Oude Dokken in Gent dat werd omgebouwd tot een gezellige vergader- en eventruimte, was the place to be. Er was de voorbije tijd heel wat veranderd. Onze collega Petra Vavedin had er haar eerste week bij Scelta Mobility opzitten, we hadden heel wat bij te praten, kennis te maken, ... Maar ook als bedrijf is Scelta Mobility ingrijpend veranderd.
08-Apr-2022

Terugblik op 2021

NieuwsBij nieuwjaar horen wensen en terugblikken. 2021 was een bijzonder jaar. Gezondheid stond hoog op de agenda en dat hebben we gemerkt in onze opdrachten. We hebben de mobiliteitsaanpak uitgewerkt voor 12 vaccinatiecentra, goed voor 10% van alle vaccinaties in Vlaanderen. Verder konden we onze taken als bereikbaarheidsadviseur voor AWV uitbreiden van West-Vlaanderen naar Oost-Vlaanderen, hebben we met onze schoolvervoerplannen duizenden leerlingen en leerkrachten bereikt, maakten we tientallen audits, studies en mobiliteitsplannen voor bedrijven en waren er ook weer evenementen. Een goed gevuld jaar.
05-Jan-2022

Mobiliteitsaudit bedrijventerrein

ProjectenDe Bedrijvenzone Plassendale is een bedrijventerrein in de achterhaven van Oostende. Er werken ongeveer 2.500 werknemers verdeeld over meer dan 130 bedrijven. Het bedrijventerrein staat voor een enorme uitdaging op vlak van mobiliteit door de komst van het “Ostend Science Park”. Dat zal zorgen voor een personeelstoename met 3.000 werknemers. Scelta Mobility stelde in opdracht van de provincie West-Vlaanderen een mobiliteitsaudit op voor het bedrijventerrein in samenwerking met de Universiteit Gent, de POM West-Vlaanderen en de vervoerregio.
04-Jan-2022

Collega's gezocht

NieuwsOok in 2022 blijven we verder groeien en bouwen aan ons team. Opnieuw twee vacatures deze keer en twee totaal verschillende. Scelta Mobility is de laatste jaren sterk geëvolueerd en dus willen we ook onze expertise verrijken. Toe aan een carrièreswitch? Gebeten door mobiliteit maar nog geen ervaring? Of al vele jaren een vaste waarde in de mobiliteitswereld maar zin in een nieuwe omgeving? We zoeken zowel een projectmedewerker als een ervaren mobiliteitsexpert.
22-Dec-2021

Bereikbaarheidsadviseur Sint-Gillis

ProjectenNet als vele andere lokale overheden investeert Sint-Gillis-Waas in de weginfrastructuur. De Sint-Niklaasstraat, een belangrijke verbindingsweg met buurgemeente Sint-Niklaas, krijgt de komende jaren een complete make-over. Wegenwerken gaan altijd gepaard met hinder voor weggebruikers, omwonenden en handelaars. Scelta Mobility ondersteunt het gemeentebestuur met raad en daad bij de minder hinderaanpak. Als bereikbaarheidsadviseur zijn we een neutraal aanspreekpunt voor alle betrokkenen.
15-Dec-2021

World Choir Games

ProjectenVan 30 oktober tot 7 november 2021 vonden de World Choir Games plaats in Antwerpen en Gent. De organisatie wou sterk inzetten op duurzaamheid en inclusie. Na een analyse van de noden en een aantal organisatorische maatregelen om het aantal verplaatsingen te beperken werd een vervoersaanbod op maat van elk koor uitgewerkt. Scelta Mobility en het lokaal organiserend commitee realiseerden een modal split waarbij 88% van de verplaatsingen op een duurzame manier gebeurde.
15-Nov-2021

Lokaal fietsnetwerk Brakel

ProjectenWie de titel “Parel van de Vlaamse Ardennen” mag dragen blijft een open vraag. Dat Brakel goede kaarten kan voorleggen staat buiten kijf. Een aantal klassieke wielerhellingen, idyllische dorpjes en een levendige kern. Een gemeente waar de fiets thuishoort, in de vrije tijd maar ook voor dagelijkse verplaatsingen. Maar veilig en comfortabel fietsen vraagt goede infrastructuur. Scelta Mobility maakt met een lokaal fietsnetwerk elke bestemming in Brakel bereikbaar voor elk type fietser.
05-Sep-2021

Aandacht voor de schoolomgeving

Projecten1 september is de start van het nieuwe schooljaar en helaas ook de start van het drukke woon- schoolverkeer. Heel wat kinderen zochten hun weg naar een oude of nieuwe schoolpoort. Tijdens het Journaal komt er een meisje in beeld die samen met haar vader naar school fietst. Ze hebben het traject van de schoolroute samen meermaals geoefend. Eens aangekomen op school verbaast haar vraag aan de juf ons nog het meest: “Waar kan ik mijn fiets achterlaten, juf?” Een veilige schoolomgeving of een goed schoolvervoerplan zijn letterlijk van levensbelang.
02-Sep-2021

Gezocht: 2 project managers

NieuwsHet nieuwe schooljaar is van start gegaan en ook bij Scelta Mobility is het alle hens aan dek. Na een deugddoende vakantie vliegen we erin. We hebben heel wat projecten op stapel staan en zijn op zoek naar extra hersenen en handen om die samen met ons tot een goed einde te brengen. Dit keer hebben we niet 1 maar meteen 2 vacatures. Na bijna 10 jaar zijn we lang niet meer wie we waren. Voel je het kriebelen? Of ken je iemand die op zoek is naar een nieuwe job? Lees dan zeker verder of stuur onze vacatures door.
07-Sep-2021

Crowd control & mobiliteit in de stad

ArtikelsMet de eindejaarsperiode in het vooruitzicht belooft het druk te worden in stadscentra, winkelstraten en shoppingcentra. De binnenlandse toeristische bestemmingen staan bij veel gezinnen hoog op de bucketlist voor de kerstvakantie. Toch blijven de veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus gelden. Om deze uitzonderlijke omstandigheden het hoofd te bieden, ontwikkelden we een aanpak waarbij we crowd control en mobiliteit combineren. De drukte in de winkelstraat aanpakken begint thuis en onderweg.
30-Nov-2020

WK Wielrennen 2021

ProjectenIn september 2021 wordt het WK Wielrennen georganiseerd in Vlaanderen. De renners strijden om 11 wereldtitels in diverse disciplines en zullen heel Vlaanderen doorkruisen. De vele wielerfans veilig en vlot naar het parcours krijgen wordt een hele uitdaging, ongeacht de geldende coronamaatregelen. Duurzame mobiliteit wordt daarbij het kernwoord. Scelta Mobility is de mobiliteitspartner van het evenement. We maken een mobiliteitsplan en coördineren de uitrol ervan. Hoeveel wereldtitels in België blijven, weten we op 26 september 2021.
04-Nov-2020

Mobiliteitsplan brandweer Gent

ProjectenDe brandweer Zone Centrum staat in voor 18 gemeentes in Oost-Vlaanderen en werkt vanuit 15 kazernes. Het kloppende hart is de hoofdkazerne in de dichtbebouwde Bloemekenswijk in de noordrand van Gent. De hoofdkazerne groepeert de logistieke en administratieve diensten van de volledige zone. Om de impact op de buurt te beperken wil de brandweer het woon-werkverkeer verduurzamen. Scelta Mobility ging aan de slag en stelde een bedrijfsvervoerplan op dat in de komende jaren stap voor stap gerealiseerd zal worden.
09-Nov-2020

Minder hinder in West-Vlaanderen

ProjectenWegenwerken hebben een sterke impact op de omwonenden en het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) streeft naar bereikbaarheid en duidelijke communicatie voor alle betrokken partijen voor en tijdens de werken. Scelta Mobility zal samen met Connect Communicatie de komende 4 jaren AWV West-Vlaanderen ondersteunen voor alle werken op de gewest- en snelwegen. Connect Communicatie staat voor heldere communicatie, Scelta Mobility levert een bereikbaarheidsadviseur. Samen zorgen we voor een vlotte bereikbaarheid.
12-Nov-2020

Fietslucht

ProjectenDe Fietsambassade nam deze week in Gent zes nieuwe fietspompen in gebruik die 24/24 toegankelijk zijn. Samen met de reeds aanwezige pompen bouwt de stad op die manier een netwerk uit van fietsvoorzieningen die de Gentse fietser kunnen ondersteunen. Gratis lucht voor je fietsbanden, het is een evidentie die nu voor elke Gentenaar binnen handbereik ligt. Scelta Mobility bracht in opdracht van de Fietsambassade Gent het potentieel in kaart en ontwikkelde een strategie voor de uitrol van fietsvoorzieningen in Gent.
13-Oct-2020

Scelta Mobility op het Fietscongres

NieuwsHet Fietscongres georganiseerd door de Vlaamse Overheid, Fietsberaad, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de stad Antwerpen is de jaarlijkse afspraak voor wie zich inzet om een beter en veiliger fietsbeleid te creëren. De editie 2020 was voor het eerst een digitale editie met een mix van live sessies en opgenomen bijdragen. Tijdens twee van die sessies werden projecten van Scelta Mobility toegelicht: "Iedereen op de fiets – hoe je bestemming fietsvriendelijk maken" en het "netwerk van fietspompen en herstelzuilen" van de Gentse Fietsambassade.
08-Oct-2020

Vervoersdrempels wegwerken

ProjectenVervoer en verplaatsingen zijn niet voor iedereen evident. Een hoge instap, oneffen stoep of bussen die niet voorzien zijn op een rolstoel kunnen drempels vormen. Maar ook een ingewikkelde procedure om een rit te reserveren, onvoorziene omstandigheden zoals een afgeschafte trein of complexe verbindingen met overstappen kunnen de verplaatsing moeilijk maken. Scelta Mobility ging samen met Blijdorp vzw, een voorziening voor personen met een handicap op zoek naar oplossingen op maat.
08-Oct-2020

Recreatie blijft belangrijkste verplaatsingsmotief

ArtikelsIn tegenstelling tot wat we intuïtief denken is woon- werkverkeer niet het belangrijkste verplaatsingsmotief. De meeste verplaatsingen maken we in onze vrije tijd. We leggen in onze vrije tijd ook de grootste afstand af. Woon-werkverkeer krijgt wel de meeste aandacht en middelen. Die verplaatsingen gebeuren sterk geconcentreerd, wat het makkelijker maakt om het vervoersaanbod daarop af te stemmen. Recreatief verkeer vraagt een flexibelere en meer creatieve aanpak. We geven alvast een aantal richtlijnen.
08-Jul-2020

Zorgeloos naar zee in Oostende

ProjectenDe Belgische kust wordt deze zomer een belangrijke trekpleister. Maar de ruimte is beperkt. En die ruimte hebben we hard nodig om afstand te kunnen houden. Oostende trekt als populairste badplaats heel wat dag- en verblijfstoeristen. Naast de stranden en de zeedijk trekt ook het stadscentrum heel wat volk. De sterke concentratie van winkels in de smalle straten en de populariteit stellen ons voor een interessante uitdaging om het bezoek coronaproof te laten verlopen.
07-Jul-2020

Kansen voor duurzame mobiliteit in uw bedrijf

Tijdens de lockdown werd er meer dan ooit gefietst, gewandeld en getelewerkt. Het totale aantal verplaatsingen verminderde aanzienlijk en het aandeel duurzame verplaatsingen steeg. Heel wat mensen fietsten zich een weg "uit hun kot" tussen het telewerken en pre-teachen door. Die positieve aandacht voor duurzame mobiliteit biedt kansen om de bedrijfsmobiliteit onder de loep te nemen en ook het verplaatsingsgedrag in het kader van woon- werkverkeer of dienstverplaatsingen op een andere manier in te vullen.
03-Jul-2020

Uitbreiding

NieuwsOndanks de coronacrisis en de lockdown zaten we de voorbije weken niet stil. Van thuis uit konden we een nieuwe collega verwelkomen bij Scelta Mobility. Zijn onthaaltraject liep door de omstandigheden enigszins anders dan voorzien. Via thuiswerk, online vergaderen, webinars en andere afstandsoplossingen hebben we hem wegwijs gemaakt in onze manier van werken. Dieter werkt sinds dit voorjaar bij Scelta Mobility. Hij is geen onbekende in de mobiliteitswereld, we stellen hem graag aan u voor.
03-Jul-2020

Mobiliteitsuitdagingen in het post-covid tijdperk

NieuwsLege straten en snelwegen, voetgangers die de straat inpalmen, fietsers die elkaar verdringen op een veel te smal fietspad... De lockdown die we de voorbije maanden meemaakten in de strijd tegen het coronavirus (Covid-19) had merkwaardige effecten op onze mobiliteit. De wereld kwam tot stilstand. Maar wat na de lockdown? Wordt het dan weer business as usual? We geven alvast een aantal aanzetten voor een nieuwe mobiliteitsaanpak na de crisis.
11-May-2020

Navigatietools: onmisbare bondgenoten

ArtikelsNavigatietools behoren tot de basisuitrusting voor wie zich op weg begeeft. U kunt uw aandacht op de weg houden en u wordt - meestal - feilloos naar uw bestemming geleid. Maar ook om naar het werk te rijden of om bij familie op bezoek te gaan, gebruiken we steeds vaker navigatietools. Ze helpen om files, wegafsluitingen en andere onvoorziene omstandigheden te omzeilen. Navigatietools bepalen het verplaatsingsgedrag van uw bezoekers. We geven u 5 tips om ze optimaal te gebruiken.
11-May-2020

De Warmste Week 2019

ProjectenStudio Brussel streek met De Warmste Week voor het eerst neer in Kortrijk. Na 6 edities in de Provinciale Domeinen van De Schorre (Boom) en Puyenbroeck (Wachtebeke) brachten ze zo het evenement terug naar de stad. Voor Scelta Mobility zorgde dat voor heel wat uitdagingen: de bereikbaarheid garanderen van het evenement zonder parkeerplaatsen op wandelafstand én de impact op de omgeving minimaliseren. Of en hoe we daarin geslaagd zijn, leest u verder in dit artikel.
01-Apr-2020

Een nieuw jaar, een nieuw decennium

Bij het begin van een nieuw jaar en een nieuw decennium willen we u alvast het allerbeste toewensen. Hoe duurzaam, rustig, creatief, productief, mobiel of innovatief dat allerbeste mag worden, laten we graag aan uw verbeelding, noden en invulling over. Maar dat het een fantastisch jaar mag worden, daar sluiten we ons graag bij aan. Wij nemen een vliegende start en gaan verder op ons elan. Duurzame mobiliteitsoplossingen uitwerken voor overheden, bedrijven en recreatieve bestemmingen met een heel eigen resultaatgerichte aanpak. Binnenkort leest u hier meer over onze plannen, nieuwe projecten en ander nieuws.
05-Jan-2020

Mobiliteitsaanpak Metallica in de prijzen

ProjectenDe «Bike Brussels Awards» wil de meest veelbelovende en inspirerende projecten op vlak van actieve mobiliteit in Brussel in de schijnwerpers zetten. De mobiliteitsaanpak tijdens het concert van Metallica werd bekroond met een award voor Live Nation. Tijdens het concert op 16 juni in het Koning Boudewijnstadion in Brussel kozen zo’n 2.000 metalfans voor de fiets. Die inzet voor fietsers in Brussel werd beloond. Scelta Mobility maakte samen met Live Nation eens te meer zijn rol van “fiets-fluencer” waar.
20-Sep-2019

'Reizen naar morgen - Travel to Tomorrow' Summit

OpleidingOp 12 en 13 september 2019 organiseerde Toerisme Vlaanderen de summit "Reizen naar morgen - Travel to Tomorrow" in Brugge. Deze summit bracht ondernemers, opinie- en beleidsmakers en beleidsondersteuners samen rond prangende, heden- daagse vragen en uitdagingen in de sector van het toerisme. Scelta Mobility begeleidde twee workshops over duurzame mobiliteit samen met interessante gastsprekers uit de toeristische sector. Tijdens deze interactieve sessies gingen we samen met ondernemers en stakeholders uit de toeristische sector op zoek naar nieuwe ideeën en zochten we naar concrete toepassingsmogelijkheden voor hun bestemming.
11-Sep-2019

Nieuwe buren

NieuwsSinds 15 april 2019 heeft Scelta Mobility nieuwe buren. Bike&Co nam zijn intrek in een deel van onze kantoren. We delen een aantal gemeenschappelijke ruimtes, verhalen aan tafel en bij de koffie, en we inspireren elkaar. Zowel Bike&Co als Scelta Mobility bieden immers mobiliteitsdiensten aan voor bedrijven. We delen eenzelfde passie voor duurzame mobiliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het zorgt voor een interessante uitwisseling en wie weet kruisbestuiving.
10-Jul-2019

Workshops duurzame mobiliteit

ProjectenIn 2018 werkten we aan een update van het mobiliteitsplan voor Oostkamp rond het thema duurzame mobiliteit en leefbaarheid via een participatietraject. Dit resulteerde in een maatregelenpakket met 29 concrete maatregelen aangereikt door de inwoners van de gemeente. De bal ligt nu in het kamp van het gemeentebestuur. Welke prioriteiten gaan zij stellen? En hoe gaan ze aan de slag met deze maatregelen. We organiseerden twee workshops waarin we de eerste aanzet gaven.
29-Mar-2019

Scelta Mobility 2.0

Nieuws2018 was een jaar van heel wat veranderingen voor Scelta Mobility. We verhuisden naar een nieuw kantoor, we mochten een aantal nieuwe collega’s verwelkomen en we namen afscheid van een aantal collega’s. We hebben deze veranderingen aangegrepen om onze identiteit als mobiliteitsbureau scherp te stellen en we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze doelstellingen voor de komende jaren te formuleren. De resultaten van dit proces presenteren we u in de komende weken en maanden en merkt u ongetwijfeld in onze projecten en onze manier van werken.
29-Mar-2019

Dorpspunten: winkelen, diensten en ontmoeten in de buurt

ArtikelsHet dorpscafé, de slager, de bakker, de kruidenier, de krantenwinkel,… tot zowat tien jaren geleden had je het allemaal 'onder de kerktoren', dichtbij. Stilaan zijn heel wat voorzieningen echter uit de dorpen verdwenen. Een buurtpunt combineert verschillende diensten en producten onder één dak en binnen één onderneming en biedt zo een geïntegreerde oplossing voor de toenemende auto-afhankelijkheid van plattelandsbewoners. Scelta Mobility werkte mee aan twee workshops over buurtpunten. Lees hier het verslag.
29-Mar-2019

100km-run van Kom op Tegen Kanker verloopt op wieltjes.

ProjectenEind maart vond de 2e editie plaats van de 100km-run van Kom op tegen Kanker. Dit jaar vormde het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom het start- en aankomstpunt van de actie en konden de lopers kennismaken met de Rupelstreek. De actie kende een enorm succes met een totaal van 581 deelnemende teams en 2.324 lopers, die samen 1.452.500 euro inzamelen voor biomedisch onderzoek. Scelta Mobility werkte als mobiliteitspartner van De Schorre mee aan de bereikbaarheid van het evenement.
29-Mar-2019

Coldplayfans massaal op de fiets en met het openbaar vervoer

ProjectenOp woensdag 21 en donderdag 22 juni 2017 zakte Coldplay met telkens zo’n 50.000 fans per avond af naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor 2 concerten. Twee avonden met een uitverkocht stadion, de instroom van de bezoekers die grotendeels samenviel met de avondspits en een verminderde parkeercapaciteit op parking C door de bouw van het Eurostadion zorgden voor een mobiliteitsuitdaging om u tegen te zeggen.
28-Jun-2017

Mobiliteitsstudies bij bouwprojecten

ArtikelsEen nieuwe supermarkt, een nieuw bedrijfsgebouw of een nieuw hotel,… het zijn maar enkele voorbeelden van bouwprojecten met een mogelijke impact op het verkeer en de mobiliteit eromheen. Nieuwe ontwikkelingen brengen vaak ook nieuwe verkeersstromen op gang. Daarom wordt voor een aantal projecten een MOBER (MOBiliteitsplan EffectenRapport) of een mobiliteitstoets gevraagd. Scelta Mobility werkt vaak mee aan zeer diverse mobiliteitsstudies, van woonwijken tot bedrijven of hotels.
08-Feb-2017

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.