Na twee lockdowns snakt iedereen naar een uitje. Wandelen is immens populair. Natuurgebieden en locaties waar iets te beleven valt, kunnen op een grote toeloop rekenen. Op 1 december openen in België de niet-essentiële winkels opnieuw. Het belooft druk te worden in de winkelstraten, de stadscentra en shoppingcentra. En wat met de kerstvakantie? De regering roept op om niet naar het buitenland op reis te gaan, skigebieden blijven gesloten… Ook voor toeristische bestemmingen in België beloven het drukke tijden te worden. En toch is het nog niet helemaal weer business as usual. De veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven van kracht. We moeten zo veel mogelijk contacten vermijden, afstand houden en iedereen de ruimte geven om zich op een veilige manier te bewegen.

De versoepeling van de maatregelen en de blijvende dreiging zorgen voor een spanningsveld dat creatieve oplossingen vraagt. Tijdens de voorbije zomer hebben To B-Seen en Scelta Mobility samen heel wat expertise opgedaan om mobiliteit en bezoekersstromen in de stad in goede banen te leiden. Misschien biedt onze aanpak inspiratie voor andere gemeenten? Chris De Smet en Bart Busschaert lichten onze aanpak toe in dit interview

Mobiliteit en crowd control zijn niet los te zien van elkaar. Dat was het uitgangspunt voor onze aanpak in Oostende deze zomer om de bezoekers veilig en comfortabel naar het strand of door de stad te begeleiden. Bottlenecks in het centrum en op drukke plaatsen vermijden begint in de auto en op het openbaar vervoer. Een optimale spreiding van bezoekers over de stad verhoogt de draagkracht van de omgeving en voorkomt problemen op drukke plaatsen. De mosterd voor dit plan haalden we uit onze jarenlange ervaring met grote evenementen en massabijeenkomsten. In dit artikel uit De Tijd leest u er alles over.

Spreiden, monitoren en meten van bezoekersstromen zijn cruciale elementen om problemen te voorkomen. Een goede spreiding via informatie en sturende maatregelen zorgt ervoor dat hardere ingrepen als verbieden, afsluiten of afgelasten kunnen uitgesteld worden of zelfs overbodig worden. Wil u meer weten over onze manier van werken, contacteer ons voor meer informatie. 

 
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.