Leesduur: 4 minuten

10 januari 2018

Als organisator van een beurs, een salon of als verantwoordelijke van een beurslocatie wilt u uw standhouders en gasten op de best mogelijke manier verwelkomen. Lang voor ze de beurs binnenwandelen, hebben uw bezoekers echter als een eerste mening gevormd. Hoe bereikbaar is uw locatie? En hoe makkelijk of hoe moeilijk maakt u het uw bezoekers om die te bereiken?

Scelta Mobility biedt heel wat diensten aan om de bereikbaarheid te optimaliseren en kan op die manier alle mobiliteitszorgen uit uw handen nemen zodat u zich de dag zelf volop kunt concentreren op de organisatie van de beurs. Aan de hand van voorbeelden uit onze eigen projecten, leiden we u graag even door onze diensten voor beurzen en beurslocaties.

Mobiliteitsplan

Het mobiliteitsplan vormt de basis van onze aanpak op maat. Na een grondige analyse van de beginsituatie gaan we na welke maatregelen nodig zijn om de bereikbaarheid van uw locatie te verbeteren voor uw bezoekers. Voor locaties waar regelmatig activiteiten plaatsvinden biedt het opmaken van een standaard mobiliteitsplan met uiteenlopende scenario’s zeker een meerwaarde. Recreatiedomein De Schorre en Paleis 12 – de polyvalente evenementenhal van Brussels Expo – maken hier bijvoorbeeld al gebruik van. Afhankelijk van het evenement en de impact op het vervoersnetwerk, wordt een scenario gekozen dat de nodige mobiliteitsmaatregelen voorziet.

Vervoersdiensten

Standhouders, partners, sponsors, sprekers, VIPs, bezoekers… elk van deze doelgroepen heeft zijn eigen vervoersnoden en u wilt hen allemaal een uitstekende service aanbieden. Als onafhankelijk mobiliteitsbureau kunnen we voor al deze groepen een vervoersdienst uitwerken gaande van shuttlediensten met een grote capaciteit voor piekmomenten, gepersonaliseerd vervoer of – waarom niet – fietsen voor uw bezoekers. We zijn daarbij niet gebonden aan bepaalde leveranciers of partners waardoor we een multi-modaal voorstel kunnen voorleggen dat perfect aansluit op de verschillende bezoekersstromen.

Infodesk mobiliteit

Bij evenementen met veel buitenlandse bezoekers of bij meerdaagse beurzen of salons kan een infodesk mobiliteit een hulpmiddel zijn om bezoekers wegwijs te maken in een onbekende stad. Goed communiceren over alle mogelijke transportmiddelen geeft de aanwezigen dan ook houvast tijdens het beursbezoek. Mensen die problemen ondervinden of twijfelen over hun vervoer, hebben op deze manier een duidelijk aanspreekpunt en kunnen begeleid worden bij het maken van hun keuzes. Voor elke vervoersvraag wordt dan ook bekeken wat de beste oplossing is gezien de gegeven situatie en hierdoor kunnen we iedereen een advies op maat geven.

Een mobiliteitscoördinator

Om de uitvoering van het mobiliteitsplan in goede banen te leiden kan Scelta Mobility een mobiliteitscoördinator ter beschikking stellen. Deze persoon zal u niet enkel begeleiden tijdens de voorbereiding maar ook tijdens en na afloop van het evenement kunt u de verantwoordelijkheid op vlak van mobiliteit aan hem of haar toevertrouwen. Uw mobiliteitscoördinator zal op de beurs of het salon wanneer nodig de genomen maatregelen gaan bijsturen en is meteen ook het aanspreekpunt voor alle medewerkers en betrokkenen, zowel intern maar zeker ook extern. Als laatste, ontvangt u na afloop van het evenement ook telkens een gedetailleerd evaluatierapport met aanbevelingen voor eventuele vervolgedities.

Mobiliteit, de organisatie van beurzen of salons en de bereikbaarheid van de eventlocaties zijn door de grote – vaak ook internationale – bezoekersstromen dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een uitgewerkt mobiliteitsplan zal hiervoor maatregelen in kaart brengen die zullen zorgen dat de aankomst en het onthaal van de bezoekers vlotter en aangenamer verloopt maar ook dat de hinder voor de nabije omgeving tot een minimum beperkt blijft. Een klare kijk en de uitgebreide expertise van een onafhankelijke partner kan hierbij een duidelijke meerwaarde bieden.

Wenst u meer informatie over onze mobiliteitsplannen voor beurzen en beurslocatie of bent u benieuwd wat wij concreet voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om Scelta Mobility vrijblijvend te contacteren via bart@sceltamobility.be. We lichten graag onze mobiliteitsaanpak toe en staan klaar met begeleiding en advies.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.