Leesduur: 2 minuten

14 maart 2018

Vanaf 30 mei tot en met 1 juni gaat de ondertussen 22ste editie van ECOMM (European Conference on Mobility Management) door in Uppsala, Zweden. Deze internationale conferentie is dé ontmoetingsplaats voor academici en professionals die werken rond mobiliteitsmanagement. Gedurende drie dagen komen experts samen voor een uitgebreid programma met meer dan 50 presentaties en verschillende mobiliteitsexcursies en ook Scelta Mobility zal opnieuw aanwezig zijn.

Programma ECOMM 2018

Het centrale thema van de conferentie is dit jaar ”Mobility in disruption – Fast forward to smart and sustainable societies”. Scelta Mobility geeft vier presentaties over uiteenlopende onderwerpen.

How circumstances can create a new travel pattern
Een staking bij het openbaar vervoer en de terreuraanslagen in Brussel dwongen de organisator van de beurs Seafood Expo Global om zelf een oplossing te vinden voor het vervoer van de deelnemers tussen het stadscentrum en Brussels Expo. Shuttlebussen vervoerden bezoekers tussen hun hotels en Brussels Expo. Na drie jaar is de dienst nog steeds een groot succes.

Make it visible! Improving the accessibility of a small city centre
Volgens de gemeente Boom veroorzaakte een gebrekkige bereikbaarheid een achteruitgang van de handel in het centrum. Analyse bracht aan het licht dat er ook andere factoren een rol speelden. Door in te zetten op de leesbaarheid van de omgeving via signalisatie en communicatie, werd de leesbaarheid van het centrum met een beperkt budget verbeterd.

Getting 50.000 fans of U2 and Coldplay to the stadium in time: mission impossible?
Een concert in Brussel met 50.000 bezoekers en slechts 6.250 parkeerplaatsen. Hoe pak je hier de mobiliteit aan op een slimme en duurzame manier? De bezoeker begrijpen, een gebalanceerd aanbod van mobiliteitsmaatregelen en een sterke communicatiecampagne waren de succesfactoren om het verplaatsingsgedrag van de bezoekers bij te sturen en een modal shift op gang te brengen.

Taking a closer look in mobility management for a music festival
Grote muziekfestivals hebben een enorme impact op hun omgeving. Het aantal inwoners stijgt gedurende enkele dagen enorm. Ervoor zorgen dat iedereen veilig en tijdig op zijn bestemming en weer naar huis geraakt, vraagt een goed uitgewerkt mobiliteitsplan dat beoordeeld én goedgekeurd is door alle stakeholders maar ook een nauwkeurige monitoring en vlotte coördinatie on-site.

Het volledige programma en aanvullende informatie kunt u terugvinden op de website van ECOMM 2018. Scelta Mobility kijkt alvast terug uit naar de volgende editie van ECOMM. Om onze eigen expertise te kunnen delen, om nieuwe contacten te leggen, maar ook om inspiratie op te doen voor onze eigen projecten.

Wenst u meer informatie over onze aanwezigheid op ECOMM 2018 of de presentaties die wij zullen voorstellen? Aarzel dan niet om Scelta Mobility vrijblijvend te contacteren via bart@sceltamobility.be.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.