Een groepje vaste vrijwilligers van Mano Mundo, aangevuld met nieuw bloed, sloegen de handen in elkaar om een nieuw initiatief uit de grond te stampen: Ubuntu Festival. Dit nieuwe festival werd boven de doopvont gehouden op zaterdag 21 juni 2014 in het centrum van de gemeente Boom. Het werd een gratis multicultureel festival met heel wat optredens op 2 podia, een wereldmarkt,...

Er valde dit weekend trouwens wel meer te beleven in Boom! Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de 9de editie van het gratis straattheaterfestival "Theater aan Twater" plaats. Theater aan Twater staat inmiddels in de wijde regio bekend als een festival waar je echte wereldtoppers kan zien, gratis en voor niets en dat was dit jaar niet anders.
Dit jaar tekenden alle artiesten samen voor zo’n vijftien wereldrecords, een twintigtal eerste prijzen op straat- en circusfestivals en stonden twee acts in Cirque du Soleil. Naast de beste Belgische acts van het moment kwamen er artiesten uit Nederland, Spanje, Australië, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. 

Beide evenementen bundelden de krachten en konden zo heel wat efficiënter omspringen met de beschikbare middelen. Dat gelde ook voor de mobiliteitsaanpak. Het mobiliteitsplan dat Scelta Mobility opstelde, voorzag een maatregelenpakket voor zaterdag. Een aantal van de maatregelen (fietsenstalling, informatie over openbaar vervoer, parkings op afstand,...), waren ook vrijdag al van kracht.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.