De eerste editie van TomorrowWorld (2013) kreeg heel wat weerklank. Niet alleen in België spraken de media vol lof over de eerste buitenlandse editie van Tomorrowland. De Amerikanen hebben met volle teugen genoten van het festival en waren ook behoorlijk onder de indruk over de organisatie.

Scelta Mobility werkte samen met een aantal lokale partners het mobiliteitsplan uit. Aanvankelijk werd onze aanpak sceptisch onthaald. We zouden ons maar beter voorbereiden op de urenlange files die er bij eerdere evenementen op deze locatie geweest waren. Maar die files zijn uitgebleven. De druk op de omgeving bleef uiterst beperkt. Een mix van organisatorische en verkeerstechnische maatregelen zorgden ervoor dat er minder verkeer was dan gepland door een hogere autobezetting en het enorme succes van de shuttlediensten naar diverse bestemmingen in Atlanta. Het verkeer bleef op de voorziene aan- en afvoerroutes zodat de omliggende woonwijken gespaard bleven.

Tijdens het festival werd de situatie permanent geëvalueerd vanuit het Event Control Center waar alle informatie verzameld en geanalyseerd werd. Bijsturingen gebeurden door medewerkers op het terrein, de politie en door berichten via sociale en andere media. Door een goede inschatting van de lokale situatie, heel wat voorbereidend overleg en een goede samenwerking met de lokale partijen binnen en buiten het festival werd het mobiliteitsplan positief geëvalueerd en ligt het alvast aan de basis van nog heel wat evenementen op deze locatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.