De Schorre lokt jaarlijks honderdduizenden bezoekers naar Boom. Het Provinciaal Recreatiedomein is niet alleen de thuisbasis van Tomorrowland, maar ook van kleinere evenementen zoals Music For Life, de veldrit Niels Albert CX, Schorremorrie en Putteke Winter, … Het groeiende aantal bezoekers vraagt om een doordacht mobiliteitsplan met maatregelen om de bereikbaarheid van het domein te verbeteren en bijkomende maatregelen om piekmomenten bij evenementen op te vangen. Een mix van permanente en tijdelijke maatregelen zorgen voor een bereikbaar recreatiedomein op elke dag van het jaar. Naast bereikbaarheidsmaatregelen voor bezoekers van De Schorre, bevat het mobiliteitsplan ook een aantal maatregelen om de hinder voor omwonenden te beperken. Het parkeerregime in de omgeving wordt aangepast en het inzetten van stewards op piekmomenten vermindert het sluipverkeer en het wildparkeren.

Om een antwoord te bieden op de grote diversiteit aan evenementen, werd een mobiliteitsplan opgesteld met meerdere scenario’s. Afhankelijk van een aantal mobiliteitsparameters wordt bepaald welk scenario moet geactiveerd worden bij evenementen. Voor elk scenario werd een aangepast pakket van mobiliteitsmaatregelen opgesteld, die bovendien snel en eenvoudig te implementeren zijn. Het resultaat is een flexibel mobiliteitsplan op maat van De Schorre, waar een organisator van een evenement meteen mee aan de slag kan.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.