Dieter Snauwaert maakt sinds dit voorjaar deel uit van ons team. De overstap van de Fietsersbond, zijn vorige werkgever, hadden we ons iets anders voorgesteld dan die gelopen is. De covid-19-lockdown stelde ons voor heel wat uitdagingen tijdens het onboardingtraject.
 
 

Omdat we met zijn allen maandenlang thuis werkten, was een fysiek onthaal niet mogelijk. Gelukkig kon Dieter tijdens onze team 2-daagse in februari al kennismaken met zijn toekomstige collega’s. Op dagbasis hielden we de voorbije weken een virtueel teamoverleg, het startsein van de dag en het moment om even bij te praten voor we erin vlogen. 

Dit bleek een efficiënte aanpak voor een geolied team. Ondanks de fysieke afstand, konden we elkaar op de hoogte houden, werd het snel duidelijk wie extra ondersteuning kon gebruiken of hoe we de taken efficiënt konden (her)verdelen. Via webinars en online workshops hebben we Dieter wegwijs gemaakt in onze manier van werken, GIS-toepassingen, tekensoftware, nieuwe projecten enz. De welkomstdrink hebben we uitgesteld tot we na de lockdown opnieuw – op veilige afstand – op het terras van ons kantoor samen het glas konden heffen. 

Dit vindt Dieter zelf van zijn onthaaltraject:

“Bij een nieuwe werkgever hoort een nieuwe omgeving, dit helpt me om de switch te maken, deze keer bleef mijn thuiskantoor identiek. Het opmaken van de mobiscans biedt me wel een kapstok om mijn nieuwe werkgever, nieuwe programma’s en de collega’s te leren kennen en om me in te werken in mobiliteitsplannen.  Sinds een week is het kantoor in Gent opnieuw vrij toegankelijk en ik stel vast dat we hier met alle collega’s graag gebruik van maken. Fysiek samenwerken op één plaats, al is het dan op anderhalve meter, zorgt toch dat ik me sneller kan inwerken en me werkelijk deel voel van een superteam.”
 
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.