Op vrijdag 20 september 2019 ontving Live Nation een “Bike Brussels Award” uit handen van Brussels Minister van mobiliteit Elke Van den Brandt. Daarmee werden de mobiliteitsinspanningen beloond tijdens het concert van Metallica op 16 juni 2019 in het Koning Boudewijnstadion. Live Nation zorgde voor een optimale bereikbaarheid en een duurzame modal split. De fiets was een van de speerpunten in het mobiliteitsplan. Er werd een bemande fietsenstalling ingericht, bezoekers konden gebruik maken van verschillende Park & Bike parkings op een 5-tal kilometer fietsen van het stadion er werd ingezet op communicatie. Het management van Metallica was onder de indruk van deze inspanning en ondersteunde de acties met communicatie en een gepersonaliseerd plectrum voor de eerste 1.000 fietsers die gebruik zouden maken van de fietsenstalling.  

Tijdens eerdere concerten haalden Live Nation en Scelta Mobility met hun mobiliteitsaanpak 1200 tot 1500 fietsers. De extra incentive en de uitgebreide communicatiecampagne die onder meer opgepikt werd door VRT Nieuws zorgden voor een mooie bonus: 2.000 fietsers vonden hun weg naar het Koning Boudewijnstadion. De fietsenstalling barstte uit zijn voegen. En de reacties van de fietsende metalfans waren laaiend enthousiast. Het VRT Journaal besteedde die avond uiteraard aandacht aan het concert… én aan het succes van de fietsenstalling. 

De mobiliteitsaanpak tijdens het concert van Metallica zorgde niet alleen voor een drastische modal shift naar meer duurzame modi. Het zet Brussel als fietsbestemming mee op de kaart. Het Koning Boudewijnstadion op de Heizelsite, een autobestemming bij uitstek vlakbij de Brusselse Ring, werd gesmaakt als fietsbestemming. De volgehouden inzet van Live Nation gedurende verschillende concerten over de jaren heen zorgt ervoor dat ook andere organisatoren en evenementen daar de vruchten van plukken.  

Scelta Mobility begeleidt verschillende evenementen en organisatoren bij het uitwerken van een duurzaam mobiliteitsbeleid. We zijn dan ook apetrots als onze klanten met deze inspanningen in de kijker lopen en in de bloemetjes gezet worden. Met Live Nation hebben we alvast plannen om voor volgende concerten in het Koning Boudewijnstadion de lat nog net iets hoger te leggen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.