We zaten in het nieuws de voorbije weken. En dat mag u letterlijk nemen. Op 23 april waren we aan het werk tijdens de Antwerp 10 Miles, op 24 april waren we in Oostende voor de North Sea Summit. Twee grote evenementen die het nieuws haalden en waar Scelta Mobility mobiliteitspartner was. 

Wat minder aandacht kreeg, maar minstens even belangrijk was, waren de opleidingen en workshops die we gaven de voorbije weken. We begonnen in Leuven bij de UCLL. Waar we voor de studenten eventmanagement een workshop organiseerden waarin ze op zoek gingen naar concrete duurzame mobiliteitsoplossingen voor hun eigen projecten. Van Leuven naar Louvain-la-Neuve waar we samen met Eventchange vertegenwoordigers uit de culturele sector op weg hielpen naar een mobiliteitsaanpak voor hun bezoekers, maar ook voor hun medewerkers.

Terug naar Leuven voor de opleiding “opstellen advies bij wegenwerken en evenementen” van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde waaraan we al jaren meewerken. Tijdens deze opleiding bieden we medewerkers van steden en gemeenten, politie, enz. een aantal handvaten om de mobiliteitsaanpak bij evenementen en wegenwerken niet alleen succesvol te maken, maar ook om de aanpak van evenementen in hun gemeente te evalueren. Onze laatste halte deze maand is in Hasselt waar we een gastcollege voor de studenten mobiliteitswetenschappen aan de UHasselt verzorgen over verkeerskundig onderzoek en werken met mobiliteitsdata en waarom evenementen daarvoor een ideale proeftuin kunnen zijn. Vier totaal verschillende programma’s voor even verschillende doelgroepen. Kennis delen zit in ons DNA. Dat doen we niet alleen via mobiliteitsstudies, maar ook in opleidingen en workshops. 

Waarom we dat doen? Omdat we mobiliteit belangrijk vinden. Mobiliteit is een basisvoorwaarde voor ontwikkeling en groei. Maar daar blijft het niet bij. U heeft zelf een enorme impact op die mobiliteit, u heeft de sleutels in handen, als werkgever, als overheid, als school, als ziekenhuis, als evenement, als om het even welke bestemming. We helpen u graag op weg en bij Scelta Mobility mag u dat ook letterlijk nemen!

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.