De Week van de Mobiliteit vindt plaats van 16 tot 22 september 2024. Deze campagneweek is hét moment om stil te staan bij je verplaatsingsgedrag. Hoeveel verplaatsingen maak jij per dag of per week? En welke autoverplaatsingen zou je op een andere manier kunnen organiseren? Anders kan in veel betekenissen: efficiënter of actiever of socialer of goedkoper of ecologischer of misschien vind je op een ander vlak een alternatief voor je autoverplaatsingen. 

Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over heel Vlaanderen acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers, skaters en steppers. Als hoogtepunt organiseren heel wat steden en gemeenten een autovrije dag. 

Wist je trouwens dat de Week van de Mobiliteit in Vlaanderen al sinds 1996 georganiseerd wordt door Netwerk Duurzame Mobiliteit? Scelta Mobility is al meer dan 10 jaar compagnon van het Netwerk. Aandacht voor duurzame mobiliteit is een dagelijkse bekommernis voor ons. Niet alleen in onze studies en projecten, ook in onze dagelijkse verplaatsingen. Moeten we deze verplaatsing maken, kan het digitaal, hoe maken we deze verplaatsing? Te voet, openbaar vervoer, deelauto, poolwagen…

Bovendien wordt niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa van 16 tot 22 september European Mobility week georganiseerd. Meer informatie over de Week van de Mobiliteit vind je op de campagnewebsite

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.