De Week van de Mobiliteit loopt van 16 tot 22 september 2022. We verplaatsen ons elke dag: naar de winkel, naar het werk, naar school of gewoon om een luchtje te scheppen of iemand te bezoeken. De mogelijkheden om dat te doen zijn legio: te voet met de fiets (step, deelfiets, elektrische fiets, speed pedelec, bakfiets…), met het openbaar vervoer (bus, belbus, tram, trein, metro…), met de auto (taxi, bedrijfswagen, deelauto, elektrische auto…) of nog op een andere manier (autocar, motor, monowheel, skateboard…). Soms maken we die keuze automatisch. Uit gewoonte ga ik met de fiets of met de auto naar het werk. Naar de winkel ga ik steevast met de auto… Je denkt er niet meer bij na. 

Tijdens de Week van de Mobiliteit willen organisaties in heel Europa ons laten nadenken over ons verplaatsingsgedrag. Kan het efficiënter? Kan het aangenamer? Kan het met minder hinder en overlast voor onze omgeving en het milieu? Op zondag 18/9 vond in heel wat steden in Vlaanderen en Brussel een Autovrije Zondag plaats. Op donderdag 22/9 organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit een inspiratiedag met als thema “Gedrag in verandering”

Maar ook zonder die activiteiten kan je de week van de Mobiliteit aangrijpen om iets nieuws uit te proberen. Kies een verplaatsing die je normaal met de auto uitvoert (op bezoek bij familie, boodschappen doen…) of een reeks verplaatsingen (naar het werk, naar school, dienstverplaatsingen…) en bekijk eens welke alternatieven er zijn. Probeer er tijdens de Week van de Mobiliteit alvast een uit en als het meevalt, blijf dan volhouden.  Op die manier draag je bij tot meer duurzame mobiliteit en vaak is het nog een stuk vriendelijker voor je portemonnee! #goedopweg

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.