Lopen is hot! En dat hebben ze in Antwerpen op 27 april geweten. Met 41.300 deelnemers in 2014 mag DVV Antwerp 10 Miles & Marathon zich het grootste sportevenement van het land noemen. Een ganse dag kwamen verschillende disciplines aan bod, met als hoogtepunt de '10 Miles'. Starten en aankomen doen ze op linkeroever, maar ondertussen doorkruisen ze de volledige stad. Het hoogtepunt voor de vele lopers is de Kennedytunnel. Waar velen op andere dagen in de wagen staan aan te schuiven, hebben de lopers éénmaal per jaar het voorrecht om de tunnel te voet - of beter al lopend - te betreden. Niet alleen de Kennedytunnel, maar ook de Waaslandtunnel en grote delen van linker- en rechteroever worden verkeersvrij gemaakt.


Het plannen en coördineren van mobiliteit op zo'n evenement is een huzarenstuk. Maar zo hebben we ze graag bij Scelta Mobility. We lanceerden een ambitieus mobiliteitsplan, waarbij deel-nemers en toeschouwers toekomen aan de rand van de stad en van daaruit de tram richting linkeroever nemen. Door dit systeem van Park & Rides worden de verkeersstromen zoveel mogelijk gespreid. Bovendien werd door het promoten van trein, tram, bus en fiets congestie en parkeerdruk in Antwerpen vermeden. Mobiliteit tussen linker- en rechteroever verliep zoals voorzien door de voetgangers- en tramtunnel.


De dag zelf verzorgde Scelta Mobility de coördinatie en monitoring van mobiliteit. Dankzij duidelijke communicatie en bereikbaarheids-informatie, zowel vooraf als tijdens het evenement, werd het mobiliteitsplan door bezoekers en toeschouwers goed opgevolgd.
Ons team bestond uit één coördinator, twee mobiele ploegen en één 'mystery visitor', die het mobiliteitsplan vanuit bezoekersstandpunt evalueerde. Door de constante opvolging van de situatie en dankzij een goede samenwerking met externe partners zoals De Lijn, de politie, stad Antwerpen, Vlaams Verkeerscentrum, NMBS, Sportpaleis en Flandria kende het grootste sportevenement van België ook dit jaar een goede afloop.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.