Leesduur: 4 minuten

09 maart 2018

Fietsen zit in de lift, niet alleen voor het woon- werkverkeer. Ook in de vrije tijd worden meer en meer verplaatsingen met de fiets afgelegd. Meer dan 30% van de verplaatsingen heeft bovendien een recreatief karakter. Dit biedt heel wat mogelijkheden om een modal shift in gang te zetten. Ward Ronse en Bart Busschaert, Mobility Experts bij Scelta Mobility, beschrijven in een artikel voor het maartnummer van de Verkeersspecialist de huidige trends voor een fietsbeleid op evenementen.

Het artikel geeft een overzicht van de succesfactoren van een aantal evenementen waar het aantal fietsers sterk toenam. Ook de mogelijkheden van park-and-bike worden besproken waarbij we zowel ingaan op de voordelen, als op de toekomstige uitdagingen. Vragen zoals "hoe krijg ik meer mensen op de fiets?" of "wat zijn de aandachtspunten voor een goed uitgewerkt fietsbeleid voor recreatieve verplaatsingen?" worden beantwoord. Afsluiten doen we met 7 praktische tips die u kan gebruiken als handige checklist voor een beter fietsbeleid.

Lees het volledige artikel >

Wenst u meer informatie over hoe u meer fietsers aantrekt naar uw evenement of welke stappen u kunt ondernemen? Aarzel dan niet om Scelta Mobility vrijblijvend te contacteren via bart@sceltamobility.be. We lichten graag onze mobiliteitsaanpak toe en staan klaar met begeleiding en advies.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.