Naast de 100km-run van Kom op Tegen Kanker vonden er die zondag ook tal van andere activiteiten plaats op de terreinen van de Schorre: voetbalwedstrijden, hockey en bovendien werd in de sporthal van De Schorre gespeeld voor de Beker van Vlaanderen Basket. De parkings van de Schorre boden dan ook niet voldoende capaciteit om de bezoekers van al deze activiteiten te ontvangen. 

In 2016 stelde Scelta Mobility een mobiliteitsplan voor De Schorre op met verschillende scenario’s afhankelijk van de verwachte bezoekersstromen en piekmomenten. De mobiliteitsanalyse voor deze zondag resulteerde in het uitrollen van scenario 2 van het mobiliteitsplan voor evenementen van De Schorre. Voor lopers en supporters van Kom op tegen Kanker werd een extra parking voorzien, terwijl andere bezoekers de reguliere parkings van de Schorre konden gebruiken. Er werd daarvoor extra signalisatie voorzien en stewards werden ingezet om het parkeren vlot te laten verlopen. Aan de ingang werd een fietsenstalling ingericht en signalisatie voor voetgangers zorgde voor een vlotte bereikbaarheid voor alle bezoekers.

Het evenement verliep echter anders dan verwacht. Dankzij het mooie weer daagden er naast de lopers, ook onverwacht veel supporters en sympathisanten op in Boom. In de loop van de voormiddag bleek al snel dat het aantal voorziene parkeerplaatsen niet voldoende zou zijn voor deze grote opkomst. Door de aanwezigheid van onze mobiliteitscoördinator ter plaatse en een goede terreinkennis van de omgeving kon “last minute” ingegrepen worden en werd de parkeercapaciteit uitgebreid met 350 plaatsen. Er kon vlot geschakeld worden naar een hoger scenario in het mobiliteitsplan mobiliteitsplan voor evenementen in De Schorre. De parkeercapaciteit werd uitgebreid, de bewegwijzering werd aangepast en stewards werden ingezet om bezoekers naar de juiste parking te leiden. Op die manier raakten niet enkel de lopers vlot en tijdig aan de start. We konden ook de impact op de omgeving beperken. Dit resulteerde in een vlotte in- en uitstroom en tevreden reacties van zowel deelnemers en supporters als buurtbewoners. 

Wenst u meer informatie over onze mobiliteitsplannen en bent u benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor uw evenement of evenementlocatie? Aarzel niet om Scelta Mobility vrijblijvend te contacteren via info@sceltamobility.be. We lichten graag onze mobiliteitsaanpak toe en staan klaar met begeleiding en advies. 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.