Op zondag 1 september vond de 11de editie van het gratis plattelandsevenement Prominant plaats in en rond de Hooibeekhoeve in Geel. Ondanks het beperkte budget kon de organisatie toch uitpakken met een indrukwekkend mobiliteitsplan. Hieronder alvast een greep uit de maatregelen:

▪ De multimodale bereikbaarheidsinformatie op de website werd gratis aangeleverd door Slimweg.
▪ Fietsers konden hun fiets kwijt in 2 bewaakte fietsenstallingen. Die werden bemand door de plaatselijke fietshandelaar die ook nog tips en advies kon geven bij fietsproblemen. Wie met de fiets kwam, ontving bovendien nog een attentie bij vertrek.
▪ De dichtstbijzijnde bushalte lag op 4 km van het evenemententerrein. Bezoekers die met het openbaar vervoer kwamen, werden afgehaald aan de bushalte door een gratis shuttledienst. Op die manier was Prominant ook bereikbaar voor wie met het openbaar vervoer kwam.
▪ Automobilisten parkeerden op afstand en werden met een beperkt aantal shuttlebussen naar het evenement gebracht. De shuttledienst werd aangevuld met auto's van een lokale garage die ook een aantal chauffeurs leverde.
▪ Om de bezoekersstromen te spreiden, liep er ook een bewegwijzerde wandelroute van aan de parking tot het evenemententerrein. Deze liep via autovrije landwegen en door de omliggende velden. Wie te voet naar het evenement wandelde, kon bovendien deelnemen aan een wedstrijd waarmee een overnachting in Mechelen te winnen was.

Scelta Mobility begeleidde Rurant, de organisator van Prominant bij de uitwerking van het mobiliteitsplan. Tijdens een aantal voorbereidende vergaderingen werd het maatregelenpakket samengesteld, de nodige contacten gelegd en kreeg Rurant voorbeeldmateriaal aangeleverd. Rurant heeft zelf het mobiliteitsplan uitgewerkt. Op 1 september levert Scelta Mobility een mobiliteitscoördinator die de verschillende medewerkers en vrijwilligers zal briefen en de uitwerking van het mobiliteitsplan zal coördineren. Meer informatie over onze aanpak vindt u op onze website.

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.