In Kortrijk vond van 17 tot 26 oktober 2014 de Biënnale Interieur plaats. Sinds de eerste editie in 1968, heeft deze beurs voor hedendaagse vormgeving een stevige reputatie opgebouwd. De biënnale ontvangt bezoekers vanuit de hele wereld. Voor de tweede editie op rij vond de beurs plaats op twee verschillende locaties in Kortrijk. Naast Kortrijk Xpo, aan de rand van Kortrijk gelegen, konden bezoekers ook terecht op het Buda-eiland in de binnenstad van Kortrijk. 

De opdracht voor Scelta Mobility was daarom tweeledig: enerzijds de mobiliteit van en naar de beurs optimaliseren en anderzijds het vervoer tussen de twee beurslocaties organiseren. Voor het eerste luik introduceerden we onder andere een B-dagtrip, een ticket waarin toegang tot de beurs en treinticket gecombineerd zijn. Verder leverden we bereikbaarheidsinformatie. Voor heel wat buitenlandse bezoekers, was Kortrijk immers geen evidente bestemming. Voor hen werd er ook een shuttledienst vanuit Rijsel en vanuit Brussel uitgewerkt.

Voor de verplaatsing tussen de beide beurslocaties, wouden we vermijden dat bezoekers hun wagen namen om de verplaatsing naar het stadscentrum te maken. Daarom werd er een shuttledienst georganiseerd die bezoekers van Kortrijk Xpo naar het stadscentrum en terug bracht. Audi leverde als sponsor voor het evenement een aantal voertuigen. Verder zette De Lijn pendelbussen in. Door de combinatie van wagens en bussen, konden we optimaal inspelen op de vervoersvraag. Tijdens Interieur 2012 bezochten 24 000 bezoekers het Buda- eiland. 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.