Toerisme Vlaanderen organiseerde op 12 en 13 september 2019 'Travel to Tomorrow – Growing Forward Together' in Brugge. Deze summit bracht ondernemers, opinie- en beleidsmakers en beleidsondersteuners samen rond prangende, hedendaagse vragen en uitdagingen in de sector van het toerisme. Een gevarieerde mix van keynotes, workshops, ervaringssessies en (digitale) interviews voedt elke deelnemer op interactieve wijze met inspiratie rond de transformerende kracht van toerisme en biedt nieuwe mogelijkheden om op professioneel en persoonlijk vlak te groeien. Vlaamse en internationale topsprekers koppelen het theoretische kader aan praktijkvoorbeelden en vraagstukken met een grote toeristische, maar ook brede maatschappelijke relevantie. De summit wordt een must-visit evenement voor iedereen die op een innovatieve, duurzame manier wil meebouwen aan een future proof toerisme!

Scelta Mobility begeleidde tijdens deze summit twee workshops over duurzame mobiliteit. Op donderdag 12 september sond de workshop in het teken van toerisme. Tijdens een korte inleiding schetsten we het kader en gaven we inspiratie in de vorm van tips en tricks en inspirerende voorbeelden voor de toeristische sector en de overheid. Daarna lichtte Sabine Denissen van de stafdienst departement Vrije Tijd van de Provincie Antwerpen de case toe van de Waterbus die de stad Antwerpen met een aantal omliggende gemeenten verbindt. Tijdens het tweede deel van de workshop gingen de deelnemers zelf aan de slag en gingen we op zoek naar toepassingen van de tips en tricks in hun eigen situatie. We wisselden onderling ideeën uit en pasten de theorie meteen toe in de praktijk.

Op vrijdag 13 september lag de focus van de workshop op evenementen. Heel wat toeristische locaties vormen immers het decor van allerhande kleinere en grotere evenementen. De aanpak is in dat geval verschillend, gezien het om tijdelijke piekmomenten gaat. Alex Ternier, directeur van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom lichtte hun aanpak toe vanuit de praktijk. 

Meer informatie over de summit 'Travel to Tomorrow – Growing Forward Together’ van Toerisme Vlaanderen vindt u hier

Wil u meer weten over onze workshops en opleidingen op maat of wil u zelf een workshop organiseren en zoekt u inspiratie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.