Van 19 tot 26 september 2021 wordt het WK Wielrennen in Vlaanderen georganiseerd. De verschillende wedstrijden van het WK doorkruisen het hele Vlaamse land. De verwachte publieksopkomst is groot en wordt geraamd op 1,5 miljoen bezoekers verspreid over de verschillende dagen en locaties. Het publiek is heel divers van de wielerfanaat tot gezinnen die een glimp willen opvangen van hun favoriete renner. Ook de internationale uitstraling is enorm door de wereldwijde (pers)aandacht. Dit is een reusachtig uithangbord voor de Vlaamse toeristische troeven zoals onze kunststeden, de kust en het aanbod inzake fietstoerisme.

De lat ligt hoog

Scelta Mobility is de mobiliteitspartner van het evenement. Samen met de gaststeden en de organsiatie zullen we  het mobiliteitsplan opstellen. De organsiatie van het WK past in het topevenementenbeleid van Event Flanders. Toerisme Vlaanderen wil daarmee Vlaanderen niet alleen op de kaart zetten als toeristische bestemming, maar ook als ideale locatie met heel wat know how voor topevenementen. Het WK moet Vlaanderen een boost geven op het vlak van recreatief en functioneel fietsen (naar werk en school), duurzaamheid en sociale cohesie.

100 jaar

Het WK Wielrennen viert in 2021 zijn 100ste verjaardag. Vlaanderen wil van deze editie een uniek evenement maken met de thuiskomst van het WK naar de bakermat van het wielrennen. Het evenement start met een tijdrit tussen Knokke-Heist en Brugge om de kust, de polders en Brugge als kunststad in de verf te zetten. De wegrit start in Antwerpen en komt aan in Leuven met de Flandrienlus in de buurt van Overijse als publiekstrekker

 

Abonneer op onze nieuwsbrief

We houden u enkele keren per jaar op de hoogte van onze updates en ons aanbod. U kunt op elk moment opnieuw uitschrijven.